Acupunctuur en kruiden geneeswijze praktijk Zhong Long
Praktijk voor acupunctuur en kruiden geneeswijze Zhong Long

Leefstijlcursus

Informatie volgt. Als U interesse heeft kunt u me een email sturen.

Pamela van der Vleuten

Pamela van der Vleuten vertelt over de veranderingen in de praktijk: toen ik net afgestudeerd was zocht ik in mijn werk vooral naar succesvolle methodieken voor het behandelen. Geleidelijk kwam ik er achter dat dergelijke toveroplossingen niet bestaan. Soms schiet je met een behandeling midden in de roos, maar over het algemeen moet je hard voor werken om iets te bereiken. Later realiseerde ik me dat het niet zozeer de oudste klassiekers, de beroemdste professoren of in de mode zijnde behandelmethodieken zijn die succes hebben. Maar dat het, zoals een oude wiskundeleraar me in mijn jeugd al eens had verteld, vooral een kwestie was van gezond boerenverstand.
Met gezond boerenverstand, doorzettingsvermogen en een stukje personal touch kwam ik al weer een eind verder, maar ik bleef me maar afvragen waarom ik alsnog niet iedereen kon helpen? Mijn sterke vermoeden is dat het te maken heeft met de leefstijl en mindset van mensen. Dingen waar we ons niet of nauwelijks bewust van zijn; en die te maken hebben met hoe onze maatschappij in elkaar zit.
Dat besef zorgde ervoor dat ik uit die maatschappij wilde stappen, dichter bij de natuur wilde leven, en echt wil voelen dat ik leef. Ik ben daarin ook graag een voorbeeld voor anderen omdat ik denk dat we niet meer op deze manier door kunnen gaan. Natuurlijk heeft dat ook effect op mijn werk: ik wil mijn aandacht meer gaan richten op begeleiding en coaching. Daarnaast wil ik mijn werk als herbalist voortzetten; voor een deel met internet consulten maar ook met standaard prescripties voor veel voorkomende aandoeningen.