Acupunctuur en kruiden geneeswijze praktijk Zhong Long
Praktijk voor acupunctuur en kruiden geneeswijze Zhong Long

Over Zhong Long

Zhong Long betekent draak van het midden; ofwel chinese draak. China wordt ook wel het land van het midden genoemd. Een chinese draak is vrolijk, wijs, vriendelijk en hulpvaardig. De draak staat ook symbool voor de lente, en de groeiende stijgende kracht daarvan. Het is in die zin ook de motor die het wiel van tai ji (het symbool van Yin en Yang) beweegt. De draken in het logo zijn geel, omdat geel de kleur is van het Aarde element en het midden. Het staat voor de as waar Tai Ji om draait; het vormt de verbinding tussen de andere elementen, en is het symbool voor kennis en ratio.

Over Pamela van der Vleuten

Pamela studeerde van 1997 tot 2005 chinese geneeswijze bij Academie Qing Bai. Naast veel diverse bijscholingen deed ze aanvullende opleidingen bij ITCMC (2006, Gynaecologie bij Robin Tiberi) en Qing Bai (2008, Aadvanced Herbs) In 2006 volgde een 2 weekse studiereis naar China waar ze leerde van beroemde Masters op het gebeid van dermatologie, cardiologie en vaatziekten, acupuntuur en gynaecologie.
De gezamelijke studie omvang is vergelijkbaar met die van een bachelor, en omvat 20 % westers medische basiskennis.

Pamela van der VleutenZe behandelt sinds 2000. De eerste jaren werkte ze voor Jan Schroen, een bekende TCM therapeut uit Utrecht. In 2002 startte ze haar eigen praktijk Zhong Long in Nijmegen en Eindhoven. Vanaf 2005 heeft ze zich toegelegd op de praktijk in Eindhoven. Ze heeft de eed van Sun Simiao afgelegd, die vergelijkbaar is met de eed van Hippocrates.

Naast haar werk in de praktijk heeft ze van 2001 tot 2008 lesgegeven bij de Academie voor chinese geneeswijze Qing Bai.

Vanwege haar oorspronkelijk technische achtergrond (HTS Electro) en werk in de software engineering heeft ze veel interesse voor de interactie tussen westerse wetenschap en chinese filosofie. Dat blijkt uit haar scriptie voor acupunctuur (2005) waarin ze liet zien dat (kwantum)fysica goed met chinese filosofie beschreven kon worden, en dat chinese filosofie ook een verklaring biedt voor de grote vragen in de moderne westerse natuurwetenschappen.

In 2006 gaf ze een lezing voor Xing lin yuan she met de titel "incorporating western science in TCM" over het integreren van westerse wetenschap in TCM en vice versa. Hierbij werd een model gebruikt om niet alleen tijd, maar ook frequentie te beschrijven met het 'wu yun liu qi model' uit de da lun van de huang di nei jing. Hiermee is het mogelijk om TCM ziektebeelden preciezer, en met een betere theoretische ondergrond, te behandelen met westerse apparatuur (bv dmv electroacupunctuur). Een andere mogelijke toepassing is om pace makers uit te rusten met een algoritme dat naast het hart ook andere orgaansystemen beinvloedt.

Informatie over praktijk en behandeling

Tarieven
Voorwaarden
Contactinformatie
Vaak gestelde vragen
Links
Sitemap

Nieuws over de praktijk

Nieuwe site over Chinese kruidengeneeskunde
Een bloedanalyse apparaat voor Zhong Long
Een kookketel voor Zhong Long