Acupunctuur en kruiden geneeswijze praktijk Zhong Long
Praktijk voor acupunctuur en kruiden geneeswijze Zhong Long

Vragen

Kan TCG iets voor mij doen? U kunt dit opzoeken op deze pagina. Het is echter niet mogelijk alles te vermelden. Als u uw klacht niet in deze lijst kan vinden, of u twijfelt, dan kun u het beste even bellen.

Heb ik een verwijzing nodig van een huisarts? U heeft geen verwijzing nodig, maar bij ernstige klachten is het verstandig eerst een huisarts te bezoeken. Over het algemeen is westerse geneeswijze beter in het behandelen van ernstige acute verstoringen. De huisarts en/of specialist kan de mogelijkheden in de westerse geneeswijze aangeven.

Kan ik met behandeling met traditionele chinese geneeswijze beginnen terwijl ik nog bij een westerse arts in behandeling
ben?? Ja, westerse en chinese geneeswijze werken op een andere manier. Aangezien TCG therapeuten ook een deel westers medische opleiding achter de rug hebben, kunnen zij met chinese geneeswijze de westerse behandeling aanvullen en indien van toepassing vervangen.

Moet ik een rekening direct betalen? In principe bent u zelf verantwoordelijk voor de betaling van het consult. U dient de rekening daarom rechtstreeks te betalen, en kunt meestal (een deel van) de kosten terugvragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Hoe moet ik een klacht indienen? De beroepsvereniging Zhong heeft een klachtenregeling. Als u een klacht heeft kunt u bellen naar het secretariaat van Zhong: 0318-590050. Zhong adviseert om in eerste instantie de klacht te bespreken met de therapeut.

Ik ben meer dan een week geleden op consult geweest en heb nog geen kruiden ontvangen? U moet de kruiden normaliter binnen een week in huis hebben. Soms kan het voorkomen dat formules niet geleverd kunnen worden, omdat bepaalde bestanddelen tijdelijk niet aanwezig zijn. Als u de kruiden na een week niet ontvangen heeft, belt u dan om dit te melden. We gaan dan voor u na wat er aan de hand is.

Hoe moet ik kruiden innemen? De standaard dosering is 2 maal daags 3 gram. Een afgestreken theelepeltje of maatlepeltje is 1 gram. U neemt dus 3 afgestreken lepeltjes met poeder en leegt deze op uw tong. Hierna neemt u een slokje water en laat het even intrekken. Hierna slikt u het door. U kunt ook het poeder oplossen in een bodempje water en dit opdrinken. Chinese kruiden neemt u minstens een half uur voor of een uur na de maaltijd.

Ik heb problemen met het innemen van het poeder? U kunt het beste even bellen om te overleggen. In eerste instantie zullen we proberen met een oplossing proberen de kruiden toch naar binnen te krijgen. Mocht dat niet lukken dan kunnen we een andere toedieningsvorm kiezen (druppels, in capsules, zetpillen, etc.)

Informatie over praktijk en behandeling

Tarieven
Voorwaarden
Contactinformatie
Vaak gestelde vragen
Links
Sitemap

Nieuws over de praktijk

Nieuwe site over Chinese kruidengeneeskunde
Een bloedanalyse apparaat voor Zhong Long
Een kookketel voor Zhong Long